Даниела Дариткова-депутат от Смолян, ще бъде новият шеф на Здравната комисия в парламента

Депутатът от Смолян д-р Дариткова/вляво/ ще заеме поста на шеф в здравната комисия в парламента

Народният представител от Смолян Даниела Дариткова – Проданова ще бъде новият председател на парламентарната комисия по здравеопазване. До момента шеф бе Десислава Атанасова, а Дариткова – неин заместник. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов посочи 33-годишната Атанасова за нов здравен министър на мястото на отстранения Стефан Константинов.
На днешното заседание на парламентарната група на ГЕРБ Атанасова е предложила заместничката си да поеме здравната комисия. За зам.-председател тя е предложила д-р Галя Милева. Темата за управител на НЗОК не е коментирана от депутатите.
Даниела Дариткова – Проданова е сестра на съпругата на земеделския министър Мирослав Найденов - Нина. Съпругът на депутатката пък е бизнесменът Никола Проданов, който има заведение в курорта "Пампорово". Името му нашумя преди месец, когато столичен вестник съобщи, че държавата е забравила да си потърси 53 000 лв. от  него от натрупан наем за чайна в курорта.


- Г- жо Дариткова, как прие групата на ГЕРБ предложението на новия министър да оглавите здравната комисия?
- Останах с впечатление, че ме подкрепят колегите, понеже посрещнаха предложението с ръкопляскания.

- Да разбирам, че вие ще бъдете следващият й председател?
- Това е предложение на ПГ на ГЕРБ. Дали ще бъда председател ще стане ясно следващата седмица,  когато то бъде гласувано в пленарна зала. 

-  Каква е оценката ви за работата на Стефан Константинов?
- Бившият министър имаше много идеи. Дойде с добро намерение за работа в сътрудничество в комисията, но някъде в хода на реализацията на неговите идеи се получи известно нарушение на диалога – в парламентарната група, със Здравната каса, с лекарския съюз. Именно този нарушен диалог и липсата на консенсус доведоха до отсъствието на реални резултати от присъствието му в Министерство на здравеопазването за година и няколко месеца.

-  Как приемете днешното му изявление, че след "тежката артилерия" Десислава Атанасова в здравното министерство трябвало да идва ядрено оръжие?
- Той има добро чувство за хумор, което обаче не винаги помага да се върши работа.

Блиц

Източник: rodopismolian

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини