Кандидатите за кмет на Меричлери повече от тези в Димитровград

Кандидатите за кмет във втория град на Общината -Меричлери са повече от тези за Димитровград. За кметския стол в Меричлери се борят 8 души, докато в Димитровград цифрата е 7. Това обобщи пред журналисти днес председателят на Общинската избирателна комисия Димитър Гавазов. На 22 септември изтече крайния срок за регистрация на кандидатските листи за общински съветници и кметове  за участие в изборите на 25 октомври.

За кмет на Димитровград ще се борят 7 кандидати - Юлиян Семерджиев (БДЦ,) Тодор Тодоров (БСП), Иво Димов (ГЕРБ), Господин Господинов (НФСБ), Стефан Димитров (Да за Димитровград), Данчо Данев (Коалиция Народен съюз) и Пламен Пасков (Атака). Четири от формациите не са издигнали кандидати за кмет, въпреки подадените заявления -АБВ, партия Български социалдемократи, партия Нова Алтернатива и коалиция Българска радикална левица.

21 политически формации ще участват в местния вот в Община Димитровград. От тях 14 са партиите, 2 са националните и 2 местните коалиции, има регистрирани 3 инициативни комитета.

18 от подалите документи 21 формации имат листи за общински съветници. Общият брой на кандидатите за местния парламент е 242-ма. Пълни листи от 33-ма кандидати са подали от ГЕРБ и "Да за Димитровград". Само един е желаещ да бъде общински съветник, той е от партия "Нова алтернатива". Няма  регистрирани независими кандидати за общински съветници и за кмет, обобщи Гавазов.

В 23 села на Общината ще се избират кметове, припомни шефът на ОИК. Най-много са желаещите в Ябълково и Бодрово, където има по 6-ма кандидати.

В Радиево, Черногорово, Крепост, Долно Белево, Брод кандидатите за кмет са по 5. По двама ще спорят за кметския стол във Воден, Малко Асеново, Длъгнево и Добрич. Това означава, че изборите там ще се решат още на първия тур. Малко Асеново е мястото с най-малко избиратели с право на глас в Община Димитровград на тези избори - 109.

Днес в 17:30 часа в зала "Гросето" ще бъде теглен жребий за номерата на бюлетините на участниците в изборите. Предизборната кампания започва на 25 октомври, припомни Гавазов. До 29 септември предстои да бъдат назначени Секционните избирателни комисии в Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини