Новини 25 10 2024

  • 00:00, 25 окт 2024 г.
  • 1004
  • 1
  • 1
Усилена подготовка върви в хасковската зала „Дружба“ за изборния ден на 27 октомври
227 995 души имат право да гласуват на изборите за Парламент в област Хасково тази неделя. Кандидатите за народни представители са 179. Те са с 48 по-малко от вота през юни. Утре е ден за размисъл. Партиите нямат право на агитация.



Близо 30 жалби са подадени до момента в РИК - Кърджали
Рекорден брой жалби са подадени до момента в Районната избирателна комисия в Кърджали. В голямата си част те са свързани с неправилно поставени агитационни материали.



Отпускат 5,5 млн.лв. за водопровода в селата Александрово, Поляново и Константиново
Министерския съвет отпуска 5,5 милиона лева за реконструкцията на водоснабдителна система „Брягово“, която обхваща територията на общините Хасково, Харманли и Симеоновград и играе ключова роля във водоснабдяването на селата Брягово, Поляново, Александрово и Константиново.



Над 40 работници от предприятие край Кърджали са със съмнение за хранително натравяне
Над 40 работници от производствено предприятие край Кърджали са със съмнение за хранително натравяне. През вчерашния ден те са потърсили медицинска помощ, след като обядвали в столовата на завода.



Отложиха делото за блудство срещу 35-годишния Валентин Шарланов от Димитровград
Отложиха делото срещу 35-годишния Валентин Шарланов от Димитровград, обвинен в блудство с малолетни и създаването на порнографски материали. Окръжен съд-Хасково даде възможност на обвиняемия да се запознае с обвинителния акт и в следващото съдебно заседание да изрази обосновано становище.



Оставиха за постоянно в ареста Атанас Паскалев за контрабанда на 9 кг. марихуана
Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста 38-годишния Атанас Паскалев, който се опита да пренесе през границата на страната близо 9 кг. марихуана. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.



Верижна катастрофа между 3 камиона се размина като по чудо без пострадали и тежки материални щети
Верижна катастрофа между 3 камиона се размина като по чуди без пострадали. Инцидентът стана тази сутрин на международен път Е-80.



Запалила се печка вдигна на крак огнеборците в Хасково
Запалила се печка вдигна на крак огнеборците в Хасково. Инцидентът се размина без пострадали.



Специално звено в Здравната каса ще следи за нарушения и източване на средства
Близо 330 пациенти използват мобилното приложение „еЗдраве“. Това отчетоха от Регионалната здравноосигурителна каса в Хасково. В страната вече са получени жалби и сигнали от хора, които са открили неверни данни в досието си. А Касата създава специално звено, което да проверява подобни казуси.



Безработни в Смолян: В по-големите градове плащат повече
От Бюрото по труда в Смолян отчитат запазване на нивото на безработицата, която през последните два месеца е малко над 6 процента. Съществуват обаче значителни разлики в заетостта между областния град и по-малките населени места в региона. Въпреки това работодателите изпитват трудности при намирането на кадри. Какво стои в основата на разминаването между търсещите и предлагащите работа, провериха нашите кореспонденти.



Ученици от Чепеларе намериха и върнаха портмоне с пари
В Чепеларе ученици от СУ "Васил Дечев" намериха портмоне с 600 лева и го предадоха в полицията. Собственикът на парите се оказва третокласник от същото училище.



Поредни титли от общинските ученически игри по футбол спечелиха възпитаниците на ПГДС в Хасково
Поредни титли от общинските ученически игри по футбол спечелиха учениците на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково. Възпитаниците на училището триумфираха при юношите до 10 и до 12 клас.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини