Младежи играят благотворителен футбол за деца от домовете в Смолянско

Спомен от коледното парти в дома в Широка лъка, когато малчуганите лишени от родителски грижи получиха спортни подаръци.

Благотворителният футболен турнир  “Smolyan Cup” 2012 ще продължи да се развива в името на благородната кауза и вече ще се провежда всеки месец.

Инициативата на група млади ентусиасти стартира през лятото на миналата година под името „Smolyan Cup“, а целта е да се събират средства за деца в неравностойно положение, както и популяризиране на спорта.

 „Уникалното на този турнир е, че отборите участват не за да спечелят награди, а да дарят радост и надежда на деца в неравностойно положение”, обясняват организаторите.

Оказва се обаче, че футболните срещи донесли не само огромно удоволствие от играта за футболистите и феновете на стадиона, но и сериозни средства за каузата.

Изиграните над 250 мача от 100 отбора и отбелязаните над 1000 гола, събрали и 3350лв., сочи равносметката от 2011г.

С парите бяха закупени спортни принадлежности и коледни подаръци  за всяко дете в Дома за сираци в Широка лъка.

Отпусната бе и месечна стипендия в размер на 100 лева в продължение на една година на осмокласник от дома, който ще продължи обучението си в град Смолян.

Към благородната кауза на младежите от „Smolyan Cup“ 2012 тази година се присъедини и Евродепутатът Владимир Уручев.

Освен моралната подкрепа за футболния турнир, депутатът с родопски корен ще се включи с парично дарение към благотворителния фонд.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини