Колективът на Планетариума в Смолян скочи срещу назначението на новия директор на институцията



Колективът на планетариума в Смолян скочи срещу назначението на новия директор Янка Бечева.

 Това е позицията на целият екип от специалисти, работещи в звездната институция, изразена от Лейла Чавдарова, дългогодишен физик в научното звено, което е общинско предприятие.

Според тях, резултатът от проведения конкурс на 15 март е необективен и предрешен.

Колективът от специалисти добре познава компетентността и професионализма на досегашния директор Христина Калайджиева, която от 30 години работи в астрономическата институция. Това е едно от основанията, на които се базира недоверието в проведения канкурс за длъжността.

Калайджиева е преминала през всички нива на кариерното си развитие – от физик и помощник директор до директор на Планетариума през последните 4 години.

До сега Янка Бечева е била главен учител по физика в VII СОУ „Отец Паисий в Смолян.

„Познавайки спецификата на работа в Планетариума в Смолян, ние не сме убедени, че г-жа Янка Бечева, която никога не е работила в астрономическа институция, не е положила усилия да се запознае със спецификата на работа, въпреки отправените й предложения. Екитъп се съмнява, че новият директор ще може да ръководи и запази извоювания авторитет, и постижения на институцията.

"През годините на управление на г-жа Христина Калайджиева, Планетариумът в Смолян, освен че запази високия си имидж, разви и дейности, които му донесоха още по-голяма популярност, по-висока посещаемост, по-високи приходи и множество завоювани национални награди на ученици, обучаващи се в астрономическия клуб към Планетариума, аргументират се служителите.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини