Фалшива протестна декларация взриви ГЕРБ в Смолян

Кой обяви вътрешна война на ГЕРБ в Смолян и се опитва да я разцепи?

 Какви интереси стоят зад „протестната декларация” срещу областен управител и депутат, която в последствие се оказа фалшива?

Това са само част от въпросите, които днес разтърсиха структурите на партията в Смолян.

Тайнствената и мръсна игра се отприщи днес с електронно писмо до представителите на местните и централни медии в Смолян.

Протестната декларация е адресирана до премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов, и съдържа редица обвинения срещу областния управител на Смолян Стефан Стайков.

Областен управител на Смолян Стефан Стайков

Потресаващите обвинения към губернатора, бяха написани на официална бланка с логото на ПП ГЕРБ, както и координатите на офиса на партията в Смолян.

Повечето от тях звучаха като махленска клюка в стил ”оплюй и закопай партийния другар”, но пък заблуждаващо бяха подписани от името на членовете на партия ГЕРБ в Смолян.

В декларацията менте бяха изложени редица „факти”, дискредитиращи работата и поведението на областния управител спрямо структурите на партията в областта.

Сред обвиненията беше и „липса на толерантност към своите съпартийци от ГЕРБ”.

Причината била, че не назначавал хора от партията в областната администрация.

„Назначава на високи длъжности в областното управление лица, които са членове на други партии, които са работили активно по време на избори срещу ГЕРБ, а наши можещи и знаещи членове, които са кандидатствали за същите длъжности стоят без работа”, пише още в анонимката.

Авторите на писмото обвиняват областния управител и в икономически и лобистки злоупотреби, тъй като:

 „Под различни форми, подпомага фирми и лица свързани с ДПС или БСП, знаейки, че тези фирми са финансирали многократно предизборни кампании, което отблъсква фирмите близки до ГЕРБ в областта”.

В текста обаче е замесено и имет

о на бившия заместник на губернатора и настоящ депутат от ГЕРБ Недялко Славов.

Анонимните автори ги обвиняват в лобиране за фирми на ДПС, заради което ГЕРБ изгубил изборите за кмет в Девин.

От партията в Смолян обаче категорично отрекоха да стоят зад анонимката и заявиха категорична подкрепа за областния управител Стефан Стайков.

Николай Мелемов, който е областен координатор на ПП ГЕРБ заяви, че и

ръководството и партията в Смолян застават зад областния управител Стефан Стайков.

„Ръководството и партия ГЕРБ нямат нищо общо с тази декларация. Заставаме зад областния управител. Когато имаме да казваме нещо го казваме открито, ясно и конкретно, а не се крием.

За мен това е анонимка и оттук нататък може да се очакват подобни манипулации, защото наближават избори”, допълни кметът и областен лидер на ГЕРБ Смолян Николай Мелемов.

Днес в късния следобед, областното ръководство се събира, за да обсъди случая и да вземе адекватни мерки по назряващия скандал.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини