Депутат от БСП:"Да спрем тази бандитска шайка да се гаври с народа"

До парламентарните избори има повече от година, но от БСП вече започнаха своите предизборни обикалки в Родопите. Тази събота в най-голямото златоградско село -Старцево, депутатът от БСП инж. Димчо Михалевски и областният лидер на Левицата в Смолян Дора Янкова, връчиха 5 нови партийни книжки и разкритикуваха остро управляващите.

"ГЕРБ ще изгуби изборите", заяви депутатът Михалевски и изложи основните критики на опозицията къ настоящата власт в държавата.

КРИТИКИ КЪМ ГЕРБ

 “Вече 2/3 от мандата на Борисов премина в заблуда на населението за един нов модел на управление. Правителството изхарчи спестените пари, увеличи инфлация и безработица, краде от бюджета с контрабанда, мачкат несъгласните с тях”, обобщи резултатите от настоящото управление червеният народен представител.

Като основна цел на Левицата той посочи спечелването на парламентарните избори, за да се спре контрабандата.

“Ние ще спрем контрабандата на петрол, алкохол и цигари, от които губим около 2, 5 млрд. лв., заяви Михалевски и допълни, че само с тази мярка ще може да се постигне ръст на доходите с 10% годишно.

Депутат заяви, че ГЕРБ са изгонили и външните инвеститори

и от 5-6 млрд.лв. външни инвестиции при управлението на БСП, сега няма и 1 млрд.лв. 

Усвояването на еврофондовете е „провал”, изхарчен е фискалният резерв, а дълговете са нараснали. Заради лошото управление до една година Михалевски  прогнозира неспособност на държавата да изплаща заплата и пенсии и обвини финансовия министър Симеон Дянков за кризата с лекарствата.

Според него с различни механизми от Здравната каса са източени 300 млн.лв.

АКО БСП ДОЙДЕ НА ВЛАСТ-ОБЕЩАНИЯ:

” БСП си поставя три основни задачи –но преди всичко е най-важно да създадем работни места за всеки, за да се успокоят хората. Правим изчисления за възможностите на държавата- инвестиции, финанси за създаване на работа и обещаваме, че загубените над 350 000 работни места ще се върнат защитени от държавата, заяви инж. Михалевски.

Ще се въведе и нова данъчна политика с по-високо облагане на банките и хората с най-високи до

ходи.

Ще се намали сивия сектор, който се увеличи от правителството, за да крие пари.

“През 2008г. ние сме имали 69 млрд.лв. БВП и 28 млрд. лв. данъци без да тежат на хората. Тази година има 80 млрд.лв. БВП, а 24 млрд. лв. данъци. Пари има, но не отиват в бюджета, отсече червеният депутат

„ Битката за властта ще бъде, за да не позволим на тази бандитска шайка  да се гаврят с народа. Това е задачата”, заяви още депутатът.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини