Килийното училище в Широка лъка да стане Дом на свещеника и Неделно училище

Сн.Дарик.нюз

Митрополит Николай заяви, че би искал да се възстанови сградата на рухналото килийно училище в село Широка лъка, която преди 2 години Община Смолян предостави на Пловдивската митрополия.

Сред приоритетните разходи на митрополията обаче, са други просветни и образователни дейности, а за да се възстанови сградата, дядо Николай се надява да се включи с пари и местната власт в Смолян.

 „Средствата в Пловдивската митрополия не са неограничени, и когато имаме предвид, че трябва да построим храм в един квартал като „Тракия“ в Пловдив, където 80 хил. души все още нямат храм, приоритетно гледаме да помогнем със строителството и ремонта на храмове, за издръжката на православната телевизия, която функционира вече две години, за издателска дейност с учебници и помагала по вероучение, които безплатно даваме на децата, които учат религия в училищата, за заплати на свещениците и учители”.

Владиката изрази надежда, че заедно с Дирекцията по вероизповеданията и община Смолян ще се ремонтира и приведе в нормален вид килийното училище в родопското село.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини