Секция разби главите на две момчета в детска градина в Смолян

Децата ще останат за наблюдение в Хирургичното отделение на смолянската болница, докато се възстановят напълно.

Инцидентът е станал малко преди края на работния ден, още на 13 март, съобщиха от полицията, извършила проверка по случая.

Двете деца- Ервин Терзиев на 5г. и 6 годишният Славчо Станевски си играели в занималнята на ЦДГ №8 „Вела Пеева”. Те били последни в групата и чакали родителите да  ги приберат, когато се покатерили върху старата секция, за да си вземат играчки.

Шкафът обаче бил паянтов и необезопасен, и се наклонил под тежестта на детските тела. При падането една от вратите се отворила и ударила по главата едно от момчетата. В последната секунда директорката на детската градина Софка Лободова, която била в стаята, скочила и успяла да задържи секцията, преди да се стовари върху децата.

Двете деца са настанени с черепно-мозъчни травми в хирургично отделение на Многопрофилната Болница за активно лечение в Смолян.

 5 годишният Ервин е със счупен череп, в областта на средната черепна ямка и напукана кост на челюстта. Детето имало и хематом в областта на дясното ухо, което кървяло, когато го приели в Спешното отделение на болницата.

6 годишното му приятелче Славчо се отървал по-леко и има сътресение на мозъка и разкъсно -контузна рана в областта на веждата.

Според лекарите състоянието им е стабилно, но ще останат в здравното заведение за наблюдение до пълното им възстановяване.

За случая са уведомени община Смолян и Регионалният инспекторат  по образованието в града. Директорът му Иван Муцевски е сезирал общината да се извърши цялостна проверка на вътрешните и външни съоръжения в детските градини.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини