„Титан Клинър” започна почистване на пепелта в Смолян - сгурията два пъти повече от миналата зима

„Титан Клинър” започна почистване на пепелта в Смолян.

Фадрома, самосвал и над 10 души по чистотата събират сгурията след масовия отоплителен сезон от специализираните съдове.

Повече от 70 броя са металните контейнери за пепел, разположени в целия град, от които се чисти събраната пепел от зимния отоплителен сезон.

Днес акцията обхваща района на ж.к. „Нов център”, улиците „Перелик”, „Кольо Фичето”, „Кокиче”, „Дичо „Петров” в района на 7-мо СОУ и болницата. За 6 часа екипите събраха и извозиха до градското сметище над 6 тона сгурия.

 Тази зима много повече смолянчани са се отоплявали на твърдо гориво – предимно дърва, показва увеличеното над два пъти количество остатъчна пепел.

 До седмица пепелта ще бъде събрана в целия град, обещават от фирмата по сметосъбирането в града „Титан Клинър”. Съдовете за пепел ще останат до края на месец април, за да могат гражданите, които се отопляват на твърдо гориво да изхвърлят отпадъците от печките си.

Много е важно пепелта да не се изхвърля в съдовете за битов отпадък, тъй като често стават пожари, освен че пепелта заема място в „Бобрите”.

На самото сметище пепелта също се депонира в обезопасен сектор.

Около съдовете се извършва и допълнително почистване, тъй като на много места контейнерите преливат.  20 служители по чистотата продължават почистването на града от отпадъци, които „цъфват” след стопяването на снега. Хората са разпределени по квартали в целия град.

Оборката на отпадъци около кошовете, зелените зони, междублокови пространства и детските площадки, предшества кампанията за пролетно почистване.  През почивните дни ще се премахнат последните купища лед по бул. „България”, за да може пясъкът по централната улица да се събере, а след това да се измие основната пътна артерия на града.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини