Кмет и областен управител на Смолян обсъждат с английския посланик проблемните туристи

Областният управител на Смолян инж.  Стефан Стайков и кметът на общината Николай Мелемов ще се срещнат на 9 март с Негово Превъзходителство Джонатан Алън, посланикът на Великобритания у нас.

По време на срещата ще бъдат обсъдени перспективите за развитието на региона, усвояването на европейските фондове, възможностите за инвестиции, развитието на туризма и други въпроси от взаимен интерес. Посещението на посланик Джонатан Алън в Смолянска област е  част от сезонните посещения на представители на посолството в големите зимни и летни курорти на България, чиято основна цел е установяването на връзки с местните власти, с местната британска общност, туроператорите и други заинтересовани представители на бизнеса в региона.

В програмата са включени и посещения в  Чепеларе и  Пампорово.

В Смолян посланикът ще проведе среща с началниците на полицейските управления на Смолян, Чепеларе и Пампорово, за да се обсъдят най-често срещаните случаи, при които туристите си взаимодействат с полицията, когато са станали жертва на престъпление или те самите са извършители. Британският посланик ще бъде придружаван от про-консула Теодора Манева и заместник-директора на търговския отдел на посолството Милко Минев.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини