Областният на Смолян Стефан Стайков е с "рекордни" бонуси-едва 180лв.

Инж. Стайков ссамо със 180лв. бонус за две години

Със своите 180лв. бонуси, областният управител на Смолян инж. Стефан Стайков е сред рекордьорите при губернаторите в страната, които са взели най-малко пари като материален стимул, считано от началото на мандата през 2009г..

Единствено колегата му от Русе е с по-малки материални стимули, които са в размер на 54лв. за губернатор и един от замовете му.

Това сочи справката от сметката на Министерство на финансите, по която са преведени получените допълнителни финансови стимули от висшите чиновници, след като премиерът Борисов разпореди връщането им под формата на дарения.

За времето от 2009г. до 7 март 2012г. Стайков е получи едва 180лв. бонус, както толкова е взел и единият от заместниците му.

Любопитна подробност е, че в някои области, като Благоевград, Велико Търново и Пловдив, заместниците са взели значително по-големи суми от самите областни управители.

На очи обаче се набиват и имената на области, чиито управители са получили като материален стимул солидни суми-

въпреки, че регионите им не са сред икономически проспериращите.

Тези областни управители са намерили законният начин да вземат като допълнително възнаграждение сериозни пари.

Сред тях е този в Търговище с 4920лв. което е почти най-големия бонус сред колегите му от страната и е в пъти по-голям от този в София град и София-област например.

Разградските държавни мъже също са в тази група- областният с 4 416лв. , а единият от заместниците му с над 2 хил.лв. Другият обаче ги е дарил още преди да се стигне до разпореждането на Борисов, както са постъпили  някои от първите мъже на държавната власт по региони  като Ловеч, Монтана, Силистра,  Кюстендил и Габрово.

Цялата сума, постъпила от областните управители и заместниците им в специалната сметка е 105 667лв.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини