Социалният министър Тотю Младенов на среща с миньорите в Мадан

На днешното редовно заседание, премиерът Бойко Борисов е бил запознат с проблема на протестиращите вече няколкщо дни миньори в родопския град. Облакстният управител на Смолян инж. Стефан Стайков запозна Борисов с драмата на поздемните работници, които от май месец миналата година не са вземали пълната си заплата, а от септември 2011г. не са получавали заплати.

По разпореждане на премиера спешно за Мадан тръгна социалният министър Тотю Младенов, съобщиха от областната администрация в Смолян. Той е придружен от изпълнителният директор на ИА"Главна инспекция по труда" Румяна Михайлова. След Мадан Младенов заминава за Кърджали, където протестира ОЦК. В петък в Мадан пристига и министърът на икономиката Трайчо Трайков.

 От отворено писмо на портестиращите, от последните дни стана ясно, че вземали по 150лв. на месец, а си плащали дори лампите и работното облекло.

От ръководството на дружеството обаче са категорични, че производителността на "Горубсо -Мадан" е спаднала значително, а самата стачка е незаконна и ако продължи ще започнат уволнения.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини