Светозар Казанджиев временно оглави ансамбъл "Родопа"

Известният писател и досегашен експерт „Връзки с обществеността” на община Смолян Светозар Казанджиев, от днес е назначен за директор на ансамбъл „Родопа” със заповед на кмета Николай Мелемов.

Екс „гласът” на местната власт ще управлява ансамбъла до провеждане на конкурс. Георги Кичуков, който до сега ръководеше състава, ще бъде негов диригент и ще помога в художествено-творческата работа на колектива.

С решение на Общинския съвет от последната сесия на 1 март, фолклорният  ансамбъл „Родопа” беше преобразуван в регионален културен институт.

Идеята е културната емблема на Смолян да се помещава  в сградата на РДТ.

Вече има и проекторешение на МС, с което собствеността на сградата на театъра да се прехвърли на община Смолян и така от държавна, тя да стане общинска собственост.

В най-скоро време се очаква местната управа да получи и акта за собственост.

С оглед на смяната на собствеността, кметът  Мелемов и заместникът му  Георги Даскалов направиха оглед на огромната сграда, която вече ще стопанисва общината.

"Има належаща нужда на първо време от ремонт на покрива, тъй като тече, за което търсим средства. Имаме уверение от Министерство на културата, че ще ни помогне финансово за това", каза  Мелемов.

Идеята е след ремонта огромната площ на театъра да се изпълни с дейност, като стане културен център на Родопите и приюти редица състави и културни институции, поясни още градоначалникът

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини