8млн.евро са осигурени за проектиране на гръцкия участък от пътят Рудозем - Ксанти

Лидерът на ПАСОК в Ксанти Ахилеас Царцарас се срещна с кмета Николай Мелемов и  обяви, че преди 3 дни са приключили геоложките проучвания за участъка от Димарио до границата с България.

Гръцкият политик допълни, че са предвидени 8 млн. евро за проектиране на пътя.

Днес лидерът на ПАСОК в Ксанти Ахилеас Царцарас посети кмета Николай Мелемов в кабинета му по време на оперативка с ръководния му екип.

"Много ми хареса това  което виждам, в работна атмосфера сте", коментира гръцкият гост.

С него беше и председателят на Българо-гръцкото дружество за приятелство в Смолян Георги Чилингиров. Царцарас поздрави Мелемов с избирането му за кмет и му пожела кураж и сили да се справя с общинските проблеми. 

"Проектът за пътя е в моята кръв и съм се отдал на него, защото знам какво ще предложи пътя Ксанти –Рудозем-Смолян  на хората от двете страни на границата", каза Царцарас.

Той уточни, че е поставил въпроса с пътя и на сегашното  правителство и е получил уверение, че и те ще продължат да работят за него. Лидерът на ПАСОК в Ксанти беше категоричен, че каквото и правителство да дойде на власт в Гърция, нищо няма да попречи за отварянето на този участък.

"Смолян го приемам като Ксанти,  за мен са едно, нашите народи живеят  в една и съща планина", каза още Царцарас.

Кметът Мелемов заяви, че за този път трябва помощ на национално ниво.Той ще постави въпроса за него и на предстоящото изнесено заседание на МС през април ,което ще се проведе в Смолян.Връзката с Ксанти ни е много важна, защото сме свързани исторически, а отварянето на този път ще допринесе за развитието на двата региона във всички сфери на обществено-иконимическия живот, коментира  още градоначалникът.

От българска страна участъкът до границата е изпълнен по програма ФАР-ТГС.

Мелемов и Царцарас се разбраха да проведат още срещи, за да обсъдят бъдещите си действия за пътя Рудозем –Ксанти и предстоящото си сътрудничество. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини