Освобождението и Тодоров ден честваме утре

С тържествен благодарствен молебен за руските освободители, посрещнати преди 134 години в храм „Свети Никола” в квартал „Устово” в Смолян, в 10.30ч ще започнат тържествата по случай Националния празник на България 3 март.

В 11 часа утре от църквата ще тръгне тържественото шествие на Сдружение „Родопски хайдути” до площад „Възраждане”. Половин час по-късно започват и официалните тържества с поклонение и поднасяне на цветя пред Паметника на борците за свобода.

Празничен концерт от възпитаниците на Националното Училище за Фолклорни Изкуства в село Широка лъка, ще бъде част от програмата по случай 3 март. Програмата ще започне в залата на музикалното училище в 18.30ч.

Тази година Националният празник съвпада и с честванията на Тодоров ден, за който традиционно се провеждат конски кушии. Атрактивните забавления започват в 11 часа в селата Момчиловци и Арда.

Община Смолян и лично Кметът, Николай Мелемов, канят всички смолянчани и гости на града да посрещнем заедно Националния празник на Република България и честването на 134 години от Освобождението на страната ни.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини