"Титан Клинър" оспорват констатациите на община Смолян за недостатъчна техника

Във връзка с изнесените през последните дни данни от зам.-кмета на община Смолян арх. Георги Даскалов за не достатъчната наличност на техника, фирмата прави уточнение, че те не съответстват на действителността.

Това твърдят в прессъобщение от фирмата, която има 15 годишна концесия за зимното поддържане и сметосъбиране в Смолян.

Съгласно сключения договор, приетите графици и подписания от общината протокол за машините, участващи в зимното поддържане на пътищата и улиците, „Титан Клинър” разполага с 16 специализирани мало- и едрогабаритни машини за обработване на  улиците в Смолян и както и трасето за село Турян.

За поддръжка на пътя до село Мугла, фирмата разполага и с три верижни машини.  

Периодично всеки месец се доставят по 150-200 тона сол от Бургас, а наличното количество пясък е достатъчно за най-малко две зими, твърдят още от „Титан Клинър” .

"СмолянБГ вести" припомня, че Община Смолян глоби фирмата с 60 хиляди лева, заради несправяне със зимното поддържане през този сезон. Според изнесените резултати от проверката, фирмата не разполагала нито с необходимата техника, нито пък с достатъчно инертни материали заобработка на пътищата през зимата. Данните бяха оповестени от  зам.-кмета арх. Георги Даскалов, който уточни, че "Титан Клинър" трябва да изкарва на терен заработа около 15 машини, а го прави едва с половината от тях, и то в най-добрия случай. Арх. Даскалов каза още, че общината ще продължи да налага санкции, ако работата позимното поддържане не се подобри.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини