Почистиха Паметника на загиналите за свободата на България в кв. Устово за тържествата по случай 3 март

Централният площад в квартал „Устово”, където по традиция пред Паметника на загиналите за свободата на България се чества Националния празник на република България, бяха разчистени от снежните преспи и ледени блокове

20 служители по чистотата на „Титан Клинър”, три фадроми и самосвал се включиха в разбиването и извозването на леда, сковал площада. Извозени бяха над 300 тона лед и сняг и общината вече е готова тържествата на 3 март.

Разчистен е района пред паметника за поднасянето на венци и цветя, вече е достъпен и плаца за военния ритуал.

Стълбищата са опесъчени и пешеходните алеи в квартала са освободени от снега, тъй като утре се очаква стотици жители и гости на града да почетат празника.

В Смолян и региона пътищата са проходими при зимни условия. Настилките навсякъде са мокри и хлъзгави. В усойните участъци и някои от тесните градски улици все още има заледени участъци и коловози, през които трябва да се преминава с ниска скорост. Проблемните места са опесъчени.

Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по направленията от Смолян към селата Турян и Мугла, както и в кв. „Езерово” и високите зони на Чепеларе.  

По график работят сметосъбирачните машини в града и селата. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини