Благодарности и дарове за първия данъкоплатец в Смолян

Рано сутринта на 1 март, още в 7,50 часа, 35-годишният смолянчанин  Юлиян Башев беше първият, който плати данъците си към общинската хазна. За активната си гражданска позиция, той получи поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов, национален трибагреник, флашка и значка с логото на общината.

 Към даровете, които му връчи шефката на дирекция „Финансово-счетоводна дейност и Бюджет” Венера Аръчкова, тя закачи и ръчна мартеница на първия съвестен данъкоплатец.

От името на кмета Николай Мелемов, който е в столицата за заседание на НСОРБ, главният финансист  благодари на Юлиян за отговорната му гражданска позиция към общината и държавата, и му пожела Баба Марта да му донесе успехи, радост и пролетно настроение.

 Юлиян беше трогнат от жеста на местната управа, още повече, че тази година, след като новата местна власт свали данъците, Башев е платил със 100 лв. по-малко налози от 2011г. за караваната си, лекия автомобил „Голф”, джип „Паджеро”, земя и сграда.

Намалението на данъците за различните ставки е между 20% и 50% , обобщи Аръчкова и припомни, че днес стартира кампанията за издължаване към местната хазна.

„Нашата цел е да повишим събираемостта на данъците", коментира финансист №1 на общината и припомни, че отстъпката от 5 % ще важи до края на месец март.

Днес всички данъкоплатци, които плащат задълженията си получават поздравителен адрес от кмета, националния трибагреник и мартеница.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини