На секспазара в Брюксел присъстват само българки и румънки

Българки и румънки превзеха пазара на сексуслугите в Белгия, обобщава вестник „Дерниер йор“.

На пазара на платената любов в Брюксел не могат да се открият проститутките от Белгия или от Албания, които доскоро са предлагали своите сексуслуги.

Столицата на Белгия е известна със старата си слава като секс-дестинация. Няма статистика колко момичета и момчета предлагат сексуслуги в Белгия, но се предполага, че само в столицата са над 5000. Световна известност имат витрините на улица „Арскот“ в Брюксел и баровете наблизо, в които се предлага платена любов. Там работеха доскоро само белгийските проститутки. Отскоро обаче ситуацията е променена. Според данните на асоциация, изследваща проблемите на платения секс, доскоро 70% от проститутките, работещи през деня, по витрините, са били белгийки, а жриците на любовта, работещи нощем, са били албанки. Останалите жени на секспазара в околните улици, са били от африкански произход.

Сега обаче в района са преброени едва две белгийски проститутки, а всички останали са африканки. На известните витрини в Брюксел вече работят 90% българки и румънки. Според асоциацията през 2004-2005 г. те са изместили рускините, молдовките и албанките. Проститутките работят доброволно и рядко са жертви на насилие. Тук на секспазара те печелят 10 пъти повече, отколкото биха получавали като заплата у дома – в България или Румъния. Повечето средства българките и румънките прехвърлят на семействата си в родината.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини