Истинска "Баба Марта" и птиците на вечната вярност са мартениците - хит в Смолян

Ръчни уникати за всеки дом, офис или личен подарък за близки и приятели, са новата изненада за Баба Марта в най-колоритното „Магазинче за желания” в Смолян.

Далеч преди по спирки и тротоари да се появят търговците с масички, окичени с червено-бели шнурчета, уникатите на авторката Елена Спиридонова се харчат като топъл хляб.

Тази година изненадата е истинска Баба Марта, изработена изцяло от естествени материали.

„С нея можете, за повече настроение в дома, да аранжирате декорация или просто да

я поставите в саксия или ваза", обяснява майсторката на ръчните чудеса Елена.

Автентичната „Баба” струва 12 лв. и е подходящ подарък за 1 март и за най-претенциозните.

Сладки момиченца с артистични плитчици, ала "Пипи Дългото Чорапче" , са другата забавна хрумка на Елена за мартеница този сезон. Подходяща е като дар за пролетния празник за всички, особено за влюбените тийнейджъри, които искат да бъдат оригинални.

Истинско бижу за шията на всяка дама пък са червено-белите огърлици изрисувани в традиционните цветове. Глинената плочка е изпъстрена с пролетни инационални и художествени елементи, изпълнени с акрилни бои. Бижуто-мартеница със слънце,цвете или птица може да се намери все още на цена от 7лв. Щастливките, които го получат на 1 март, ще могат да се кичат с него не само през пролетта.

Гривните от червена и бяла кожа, и памучен конец са уникални-няма повтарящ се модел-а цената от 4.50лв. е достъпна за всеки, който иска да зарадва любимата.

Хит и тази пролет остават мартениците с най-пролетните птици-лястовица и щъркел. Те са направени така, че могат да се закачат на всякъде - от връхната дреха до пердето или драперията в дома или офиса. Ако все още имате късмет, може и да успеете да си купите мартенско"гнезденце" срещу 4лв.- 5лв. от "Магазинчето за желания"в центъра на града.

Птиците-символ на пролетта и вечната вярност са изцяло ръчна изработка и то само от естествени материали.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини