Кметът Николай Мелемов и общинският съветник Иван Апостолов ще участват в заседание на НСОРБ

Представителите на местната власт от цялата страна ще избират

Управителен и Контролен съвет на сдружението.

Кметът на Смолян Николай Мелемов и общинският съветник Иван Апостолов ще участват в заседание на Националното сдружение на общините в  република България /НСОРБ/, което ще се проведе на 29 февруари и 1 март т.г. в столицата.

Представителите на местната власт от цялата страна ще избират ръководните си органи-

Управителен и Контролен съвет на сдружението.

Ще обсъждат програма за дейността на НСОРБ  за 2012 г. Кметовете ще чуят и отчета за изпълнение на сдружението за 2011 г. и проектобюджета за т.г.

 Приоритетните задачи на сдружението за 2012 г. са провеждане на мащабно проучване на населението по общини, качествена промяна в законовата рамка на местното самоуправление.

Предвиждат се приемането на Кодекс за местното самоуправление, отстояване на общинската позиция по усвояване на средствата от еврофондовете, както и осигуряване на финансови ресурси за реализиране на общинските правомощия и на добро взаимодействие между местната и централната власт.

 Развитие на капацитета и компетентността на общините за предоставяне на качествени услуги и осигуряване на достатъчно правомощия и ресурси за добро управление на местно ниво и координиране участието на българските общини в политиките на ЕС, също са сред въпросите в дневния ред на заседанието на НСОРБ.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини