Статистиката: Безработните в Димитровград се увеличиха

Безработните в Димитровград са се увеличили през първия месец на 2012-та година сочи статистиката

Със 184 души са се увеличили официално регистрираните безработни в община Димитровград през първия месец на 2012-та година. През декември на борсата са били регистрирани 2 081 души сочи статистиката, след месец броят им вече е 2 265 човека.

73 човека са постъпили на работа от регистрираните в Бюрото през януари, докато през последния за 2011 г. месец броя на започналите работа е 56.

Повече заетост за месец се отчита при младите хора до 29-годишна възраст, които традиционно са голям процент при безработните.

500 са били те през последния месец на миналата година, а през януари без препитание на 449 души от тази възрастова група. Експерти обясняват това и със стартирането на повече програми за обучение и стаж на младите хора без работа.

Срив има и сред обявените на борсата в Димитровград работни места. В края на изминалата седмица например няма нито едно място за хора с висше образование. От обявените 19 работни места, 14 са за шивачи или работници в шивашки цехове. Търсят се още двама кредитни експерти, апаратчик химични процеси и продавач.

Т.Милева

Работа само за хора със средно образование предлага на прага на новата седмица Бюрото по труда в Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини