Протестиращи: Не сме ЛУК-ови глави. Преглед на националния печат

"24 Часа": Багата се бори за живота си след меле в столичен бар

Световният шампион по бойно самбо в тежка категория Благой Иванов-Багата се бори за живота си в "Пирогов", след като бе намушкан с нож под мишницата призори в столично заведение.
Състоянието му е много тежко. Опериран е по спешност, тъй като раната е дълбока и стига чак до сърцето, казаха от болницата. Оттам са подали сигнал в полицията в 5,10 ч за приет 25-годишен пациент с дълбока прободно-проникваща рана.
Инцидентът станал 20-ина минути по-рано в нощен клуб на ул. "Граф Игнатиев" № 12. Там се намира бар "Айс", по-известен като бившия бар "Домби".

„Дума": "Не сме ЛУК-ови глави"

Около 600 души с плакати с протестни надписи от типа: "Ние не сме ЛУК-ови глави", протестираха вчера. Протестиращите се събраха пред парламента, за да обявят искането си за политика, която да мисли за хората. Пред сградата на Народното събрание част от протестиращите показаха и родео-номера със своите автомобили. Това принуди полицията да се намеси и да разбута протестиращшите. На 4 март мислим да блокираме Калотина, това ще бъде следващото ни действие, каза още Славян Желязков, говорител на организаторите на протеста.
Някои от протестиращите бяха залепили на колите си сравнителни данни за цените на литър гориво в Австрия, Германия, Ирландия, Италия и България, както и сравнение на минималните работни заплати в тези държави. Гражданите издигнаха и други лозунги: "Искаме цени, равни на стандарт. 100 литра = 270 лева!", "Ние сме силни, защото сме заедно!".


„Новинар": Пациентски организации: Здравната система трябва да се стабилизира

Общественият съвет по здравеопазване предложи на правителството да се създаде Консултативен съвет по здравеопазване. Идеята е в него да има представители на здравните институции, съсловните организации, национално представените организации за защита на правата на пациентите, браншовите организации и други участници в здравеопазването.
От Консултативния съвет се очаква да осигури обществен консенсус по-важните за здравеопазването въпроси и да участва в определянето на приоритетите в здравната политика, да развива законодателството и да участва в изготвянето на нормативни актове и планове в сферата на здравеопазването.


„Труд": Тараторът ни - културна ценност

Българските кулинарни продукти могат да влязат в списъка на световното нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Това се отнася и за народното ни творчество, песни, танци и занаяти, заяви зам.-министърът по земеделие и храни Светлана Боянова по време на Международния земеделски салон в Париж, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
Франция вече го е направила, като е вкарала своята кулинария под закрилата на ЮНЕСКО. "Наскоро попитали френския министър на културата Фредерик Митеран кое му е любимото ястие и той отговорил: българското кисело мляко с краставици, или както се нарича в България - таратор", казва Боянова.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини