Победителите в конкурс за рекламна творба заминават за Брюксел

Младите автори, отличени в конкурса за рекламна творба „Изворът на моята енергия”, ще посетят Брюксел. По покана на евродепутата Владимир Уручев ( ЕНП- ГЕРБ), групата заминава на 28 февруари и се завръща на 1 март.

В програмата е предвидено посещение в Европейския парламент и работна среща с българските депутати от групата на ГЕРБ/ЕНП.

Тримата, наградени автори Александър Караджов от Смолян, Ивелина Иванова от Тръговище и Цонка Ангелова от Пловдив,

ще имат възможност да се запознаят със структурите и функциите на европейските институции, както и с подробности от работата на еврочиновниците.

На 29 февруари победителите в конкурса ще вземат участие в тържество под надслов  „България: Държава на духа и писмеността”.

То ще се проведе под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев в сградата на ЕП в Брюксел.

Официални гости ще бъдат Маргарита Попова-  вицепрезидент на Република България, Райнер Вийланд- заместник-председател на Европейския парламент, Кристалина Георгиева - член на Европейската комисия.

Конкурсът за рекламна творба бе съвместен проект на Информационните офиси на евродепутата Владимир Уручев.

Целта на инициативата бе да се популяризират туристическите обекти в регионите Смолян, Враца, Козлодуй, както и да насърчи тяхното съхранение и опазване.

Общо 30 участници поеха предизвикателството да представят по оригинален начин културни, исторически, археологически или природни забележителности в района на трите населени места.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини