"Титан Клинър" ще строи междинна площадка за боклука на Смолян и Пампорово

„Титан Клинър” ще изгради собствена междинна площадка за отпадъци, която да се използва при аварийни и бедстени ситуации, съобщиха от фирмата.

Площадката ще отговаря на всички екологични изисквания, както и на стандартите за здравословна и безопасна експлоатация. Съоръжението ще се ситуира в частен имот на фирмата и ще се използва за временно депониране на отпадъци при извънредни случай.

Целта е зимно време, ако се стигне до временно затваряне на пътя до Регионалното депо за отпадъци в „Теклен дол” , каквото имаше миналата седмица, фирмата да има безопасно и сигурно място, където да разтоварва боклуците от Смолян и Пампорово. След това сметта ще се натовари отново и ще се извози към депото.

Площадката е изключително необходима, тъй като освен от обилен сняг, единствения път към депото може да се затвори и от свлачище. Има реална опасност, ако река Черна придойде да отнесе пътя.

Така сметосъбирането и извозването на отпадъците ще е гарантирано и няма да се стига до кризи с боклука. Същевременно площадката ще е безопасна и няма да има притеснения за екологията.

Съоръжението ще е съгласувано и с общината.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини