Дариха сателитен телефон на село Мугла за спешни случаи

Фондация „Подкрепа на село Мугла" е дарила сателитен телефон - Thuraya за спешни случаи.

Всяка зима най-високопланинското село в страната е блокирано заради затворен от преспите път, а често местните хора остават с дни и без телефонни връзки.

Тази зима обаче положението се оказа критично и вече повече от седмица селото е откъснато от света.

За бедстващите на няколко пъти бяха доставяни храна и лекарства с АТВ-та, шейни и роторни машини, които могат да пробият затвореното от лавини и свличания трасе.

Снежната покривка вече е подминала 4 метра, а населението няма селски лекар, не може да пътува, нито пък да осъществят комуникация по телефон.

Затова Фондация „Подкрепа на село Мугла" е дарила сателитен телефон - Thuraya за спешни случаи, който е доставен със съдействието на „Наша Родопска Мрежа”.

В момента това е единствения начин за връзка със селото, защото мобилните и фиксирани мрежи не функционират повече от 10 дни.

Телефонът е при Веселин Терзиев - служител на „Сеяра” ЕООД, фирма със седалище в село Мугла, която също партнира и подпомага Фондация „Подкрепа на село Мугла".

SMS съобщения могат да бъдат изпращани до сателитния телефон от всеки GSM апарат, както и да се провеждат телефонни обаждания при спешна нужда!

Важно:  Разговорите до посочения номер са значително скъпи.

Моля, информирайте се за тарифите преди да се обаждате.

Номера на телефона е +88216 52078177

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини