Полицията в Смолян и областта се включва в акцията по изчистване на снега и боклука

Областната Дирекция на МВР Смолян се включва, за да окаже съдействие при снегопочистването на уличните мрежи в града и в останалите населени места на областта.

         Полицейски служители започнаха обход на уличните мрежи  в Смолян и в останалите общини на областта. Те ще съберат информация за състоянието на улиците – ще направят списък  на местата, където има необходимост от снегопочистване, извозване на снега и от сметосъбиране. Тази информация ще бъде предоставена на общините и на фирмите, ангажирани със зимното поддържане и сметосъбирането.

Ще се изготвят графици за почистване по населени места и съобразно тях, полицейските служители ще оказват съдействие на фирмите.

Намесата на полицейските служители се налага, за да могат да се отстранят паркираните по улиците автомобили, които затрудняват тези дейности, както и да се регулира движението.

         Полицаите ще наблюдават и уличните мрежи за задръстени шахти и наводнени участъци, тъй като със затопляне на времето се очаква усилено топене на снеговете.

Целта е органите отговорни за отводняването да бъдат своевременно уведомявани.

 Ще се наблюдават и нивата на речните корита, язовири и водоеми на територията на областта и при констатиране на опасно покачване на водните нива, да се вземат незабавни адекватни мерки.

         ОД МВР Смолян  призовава гражданите да изпълняват разпорежданията, дадени им от полицейските служители, за да се осигури възможност на снегопочистващите фирми да си свършат работата.                                                                                                                                       

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини