Ужас ! Температурите се качват, снега се топи,потоп в неделя

Потоп ще удави голяма част от страната в неделя и понеделник, сигнализираха от метеорологичните служби!

През тези дни ще започне активното снеготопене, защото температурите изведнъж ще се повишат и ще стигнат до плюс 6-7 градуса, предупредиха специалистите.
Климатичните промени в комбинация с трагичното състояние на голяма част от речните корита прави реална опасността от преливания и наводнения.

В най-голям риск от водна стихия отново ще бъде Хасковска област, заради затлаченото дере на река Олу Дере. В Кричим алармираха населението заради ужасното, но твърде вероятно преливане на язовирите “Кричим” и “Въча”.

В русенското село Долна Студена се опитват да реагират на време за бедствието, като хората уплашено пълнят чували с пясък, заради ледовете, обхванали река “Янтра”, които ще удавят селото при стопяване.

Край морето някои от свлачищата се активизираха с нова сила. След погрома на морската стихия преди само няколко дни е откъсната 10-15-метрова ивица от ската над рибарското селище Траката. Бурните вълни са подсилили опасната морската абразия, която със свръх овлажняването на почвата е провокирала пробуждане на свлачищните процеси на ската, който е с откос 70 метра. За сега е срутена само оградата на строеж, буквално изграден на ръба на скалата..

Старо свлачище от есента на миналата година в село Осеново отново е тръгнало към морето. Цели четири постройки на ската направо са се килнали и след размразяване на почвата сигурно ще се пропаднат долу на брега.

razkritia.com

Източник: razkritia.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини