Няма да закриват Бюрото по труда в Мадан

Смолянският депутат от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски помогна да се отмени решението за закриване Бюрото по труда в Мадан, съобщиха от пресцентъра на Левицата в Смолян.

Михалевски, със съдействието на останалите народни представители от Комисията по труда и социалната политика в Народно събрание, защитиха дирекцията пред министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Червеният депутат обясни, че работи за запазване на бюрото от мига, в който е научил, че се готви неговото закриване и преместване в Златоград.

„Проведох редица срещи и разговори и съм доволен от постигнатия резултат”, коментира инж. Михалевски.  

Днес той е научил положителната новина лично от министър Младенов, който е дал уверения, че Бюрото по труда остава. Според депутата от левицата това е огромна подкрепа за община Мадан и нейните жители, тъй като евентуалното затваряне на БТ в миньорския град щеше да бъде сериозен проблем и да създаде голямо социално напрежение.

 „Община Мадан е огромна по площ с над 80 селища, разположени високо в планината. Дори сега някои хора изпитват трудности, за да стигнат до бюрото в Мадан, а да не говорим ако трябваше да пътуват до Златоград”, каза още Михалевски.

Според него безработицата в област Смолян е един от най-големите проблеми и трябва да се положат максимални усилия за нейното намаляване. Бюрата по труда са много важни, тъй като освен работни места, те предоставят и много социални програми, осигуряващи прехрана на стотици граждани. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини