Над 1млн.лв. са инвестирани за организация на ски състезанието в Пампорово

За състезанието в Пампорово пристигнаха седемдесет и четирима скиори от 18 нации.  Чартърът с алпийците пристигна на летище Пловдив в ранния следобед от Мюнхен. Това обяви в събота на нарочна пресконференция по повод двата слалома за Европейската купа на 12 и 13 февруари, директорът на състезанието Валентин Стефанов.

„Заради тежката метеорологична обстановка не беше възможно да се изчистят допълнителни места за паркиране, заяви пред журналистите Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово” АД. Той призова гражданите, които идват с личните си автомобили да се насочват към ски център „Малина”, където има огромен паркинг. Място за автомобили има и в ски център Стойките, както и на т.нар. хеликоптерна площадка. Има и паркинг до начална станция на лифта до автогарата в курорта. В дните на състезанието със специален режим на пропуск ще се влиза на паркинга на „Студенец”.

„За сметка на това сме организирали безплатен транспорт с автобуси от Чепеларе  и Смолян за феновете желаещи да гледат наживо Европейската купа в Пампорово, каза още Беляков. Безплатен ще е и лифтът от автогарата до хижа „Студенец”. На касите на „Студенец” се продават и билети за трибуните, от където ще може да се наблюдава най-добре състезанието. Цената на  пропуските е 25 лв. за всеки един от двата дни.

Местата са ограничени до 100 на ден. Слаломите ще могат да се наблюдават и безплатно отстрани на пистата. БНТ ще предава пряко и двата слалома. 

Според Беляков за организацията на състезанията до момента са вложени 1 млн. лв. „Специално искам да благодаря на федерацията по ски, за оказаната ни подкрепа, допълни той. – Подготовката за тези престижни стартове ни отне повече от година”, каза още Беляков. 

Президентът на БФСки Цеко Минев каза, че е радостен от факта, че след 26 г Пампорово отново организира състезание от такъв ранг и се връща на картата на европейските ски.

„Тук идват топ скиори сред които сребърния медалист от олимпиадата в Торино 2006 Райнфрид Хербст и звездата на японците Наоки Юаса, разкри още Минев. Двамата ще останат в България и от Пампорово ще пътуват директно за Банско за Световните купи на 18 -19 февруари.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини