Чистят малките улици в Смолян по график от 13 февруари

Идеята е последващото почистване да се улесни, както и да поемат новата снежна покривка, която се очаква да натрупа в неделя и понеделник. Паралелно с извозването на снега продължава и разчистването на общинската пътна мрежа, като се набляга основно на малките и тесни пътни артерии.

Късно снощи бе разчистена улица „Младост”, а тази сутрин улица „Студенец” с участъка на „Христо Христов” до бензиностанцията в „Каптажа”.

Общо 7 машини работят за разчистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа в общината. Тази нощ в региона отново падна сняг, а новообразуваната покривка от около 3см. - 4 см.

Пътната обстановка бавно започва да се подобрява. В следващите три дни приоритетно ще се работи по извозването на битовата смет от града и населените места в общината. Основното снегопочистване на улиците и извозване на сняг започва от 13 февруари, съгласно утвърдения график.

Призоват се гражданите също да окажат съдействие и да премахнат паркираните автомобили от вътрешната улична мрежа. Желателно е да се махнат и складираните дърва и други материали около улиците.

Графикът е публикуван в сайта на община Смолян, както и във вестник „Родопски вести”, от където жителите на Смолян могат да разберат, коя улица и кога ще се чисти.

www.smolyan.bg- официален сайт на Община Смолян

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини