Смолян почти блокиран от новия сняг

Защо не се почистват вътрешните улици в Смолян, питат възмутени радиослушатели. Те алармират, че на улица „Христо Смирненски”, която е без изход, а на нея живеят около 500 души, откакто е паднал първият сняг не е влизала техника да чисти.

Друг слушател съобщава, че и улица „Бяло море” в кв. „Райково”, успоредна на околовръстното шосе също от началото на снеговалежите не чистена.

По улиците „Димитър Благоев” и „Капитан Петко войвода” в Смолян пък са образувани големи ледени коловози, там трудно могат да се разминат две коли.

Улица „Капитан Петко войвода” е много натоварена, тъй като там се намират най-голямото училище в Смолян и детска градина.

На улица "Майстор Харит Кисьов" има блокирани коли, които по никакъв начин не могат да се измъкнат от преспите.

От общината са им обещали да изпратят трактор да разчисти, хората чакат на улицата, но техника не пристига.

По думите на слушател от кв. Долно Райково състоянието на вътрешните улици в квартала са в много лошо състояние, а от две седмици на улица „Зора” не са събирани отпадъците, тъй като до тях не може да стигне кола. Каза също, че на Бункера, на отсечката за Рудозем цялото платно е наводнено и никой не предприема мерки за отводняването му. Всяка сутрин там се събира голямо количество вода, но никой не предприема мерки, за да се оттече водата.

В кв. Долно Райково, в района на църквата едва се разминават автобуси и то след усилено търсене на място за изчакване и спиране за да се разминат автобусите, което прави движението еднопосочно..

 Хората са възмутени защо се чистят само главните улици и питат как да стигнат до тях, като не могат да излязат от по-малките улици. Освен това улиците не се разширяват достатъчно, избутва се само настрани снегът.

Гражданите негодуват и отправят упреци и към журналистите в града, че не са достатъчно активни, и не търсят отговорност от институциите, които отговарят за състоянието на уличната мрежа в града.

Те твърдят, че разбират, че положението е тежко в цялата страна, но заявяват, че си плащат данъците и искат пътищата да са проходими.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини