Помощ за бедстващите в Димитровград, сред тях измръзнало дете

По данни на Отдела за закрила на детето към Социално подпомагане, осем са бедстващите семейства в димитровградско в момента

Дете от ромски произход е било прието в Детско отделение с измръзване. По данни на Отдела за закрила на детето към Социално подпомагане, осем са бедстващите социално слаби семейства на димитровградска община. Седем от тях живеят в ромския квартал "Изток", а едно в село Странско. От БЧК вече са осигурили завивки и дюшеци на социално слабите фамилии, част от тях са настанени при роднини.

В тази връзка фондация "Подари усмивка" призовава димитровградчани да помогнат с дрехи, обувки и одеала, ако имат възможност. Спешна е и нуждата от транспорт на доброволците на фондацията до засегнатите семейства.

Наталия Делчева от фондацията, разказа, че вече са доставили дрехи и обувки на пострадалото семейство в Странско. Събраното е от акцията на "Подари усмивка" в навечерието на Коледа.

Ако някои желае да подаде ръка на хората без покрив в димитровградско и събере дрехи и завивки, може да позвъни на телефон 0885 77 97 42.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини