"Лайънс клуб" Смолян ще събере средства за подпомагане на даровити деца

“Лайънс клуб” Смолян ще бъде домакин на Националната Зимната Лайънс Олимпиада, която ще се проведе за седма поред година на 04 февруари 2012 г, в курорта Пампорово.

Инициативата е по традиция благотворителна и събира клубове на организацията от цялата страна.

Домакините от Смолян очакват, че тази година в планинския курорт ще се съберат над 100 души, членове на повече от 30 клуба в страната.

Своеобразният зимен празник включва състезания по зимни спортове – гигантски слалом,  първо “лъвско” спускане, теглене на въже.

Новите дисциплини за тази година са Bam Boarding (спускане с „лопатка”) и снежен боулинг. Традиционно най-атрактивно и оспорвано е състезанието гигантския слалом. Състезанията ще бъдат на Писта „Снежанка-1” – известна като Малката стена от 10,00ч. до 16,00 часа в съботния ден. Ски дисциплините се организират в партньорство със Ски клуб „Родопа” Смолян. Организаторите канят за участие приятели и партньори, почитатели на зимните спортове.

Новоприетите през първия месец на 2012г. членове на „Лайънс клуб” ще бъдат официално представени в дните на олимпиадата.

Акцент в зимния празник на организацията са церемониалната Лайънс вечеря с благотворителен аукцион. Тази година набраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на даровити деца.

Със средствата от миналогодишния аукцион, „Лайънс клуб Смолян” успя да изгради парк с беседка за отдих в Дома за стари хора  в село Фатово, който беше открит през месец май миналата година.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини