Осмокласничката Цветанка Даракчиева от Смолян върна скъп телефон намерен на пистите

Девойка от Смолян върна изгубен на пистите в Чепеларе скъп телефон на собственика му.

Цветанка Даракчиева намерила апарата в снега на връх "Мечи чал" над Чепеларе, от където започват пистите на курортното градче.

Момичето се поровило в телефонния указател на притежателя на айфона, открила предполагаем номер на близък и се обадила.

На среща й отговорил женски глас, който се оказал на Боряна Нанева от Козлодуй. Тя потвърдила, че телефонът е на сина й.

По-късно жената специално се обади в общинската администрация в Смолян, за да благодари публично на 15 годишната Цветанка, която върнала апарата загубен от сина й на пистите.

 Госпожата от Козлодуй разакала, че синът й почти бил прежалил айфона, но се тормозел от загубата на стотиците телефонни контакти, които не знаел как ще възстанови.

Изненадата на Нанева била голяма, когато крехко женско гласче се обадило, за да търси собственика на апарата.

„Моля Ви от цялото си сърце да кажете на Смолян, на съучениците на това мило момиче, на близките й, на всички хора, че доброто все още съществува, че в Родопите моралът е друг, по-различен от този в останалата България.

Хората са чисти, честни, добронамерени. Благодаря от сърце на родителите на Цветанка, които са възпитали достойна дъщеря, честен гражданин и добър човек. Благодаря, че има още такива доблестни хора" – изповядва се Боряна Нанева.

Поздравяваме и благодарим на Цветанка Даракчиева от ул. „Борова гора” № 26 в град Смолян, пише в официалния сайт на Община Смолян.

Смолян БГ вести научи, че 8 класничката е дъщеря на шефа на Смолянската многопрофилна болница д-р Марин Даракчиев. Поздравяваме цялото семейство и най-вече Цветанка!

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини