„Титан Клинър” : сметосъбирането в Смолян влиза в норма до два дни

Управителят на фирмата в Смолян Владимир Росенов увери, че до два дни събирането на сметта ще се нормализира и ще започне да се почиства по график. В някои квартали на града извозването на битовите отпадъци е затруднено заради снега около съдовете за смет и те преливат от боклуци.

Налага се допълнително да се изпращат хора, които първо да освободят „Бобрите”, а след това да се събира сметта, обясниха от фирмата по поддръжка.

По нареждане на община Смолян от утре – 1 февруари, екипите на „Титан Клинър” ще разбиват лед и ще извозват снежна маса от вътрешните улици в града. На първи етап се планира работа по отсечките, успоредни на централния булевард „България”, големите жилищни зони и най-натоварените вътрешни улици в кварталите на града.

Целта е да се освободи място за очакваните нови снеговалежи в края на седмицата, както и да се улесни преминаването на пешеходци и автомобили. Въпреки слънчевото време ниските температури не позволяват снегът да се топи, което налага извозването му с автомобили. Солта, която се хвърля също указва слабо влияние, тъй като тя топи леда при температури от минус 4, до минус 6 градуса. Основно се работи по опесъчаването на градските улици.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини