Ударно опесъчават общинските пътища в Смолян заради полярния студ

Около 11часа тази сутрин температурата в Смолян беше минус 12 градуса, времето е ясно и слънчево, но студът здраво „хапе”. През нощта в понеделник срещу вторник се очакват още по-ниски температури, като в областта живакът ще падне до минус 20 градуса, сочат прогнозите.

 Поради тази причина пътищата в региона ще се опесъчават през цялата нощ, а към момента няма затворени пътни връзки..

Въведени са следните ограничения  за движение при зимни условия – всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата от Смолян към селата Смилян и Пещера, в района на Чепеларе,

както и към високопланинските селища в община Мадан.

В община Смолян 6 машини на фирма „Титан Клинър” работят за опесъчаването на общинската пътна мрежа в Смолян.

По график тече и сметосъбирането в общината и Пампорово, но граждани сигнализират за препълнени и непочистени контейнери за боклук.

 Продължава извозването на сняг от централните части на Смолян.

През почивните дни в участъка от автогарата до сградата на общинската администрация в Смолян, бяха извозени около 800 тона лед и сняг, като  екипите на „Титан” и „Красин” направиха над 100 курса. Извозването на сняг продължава и днес, а по заявка на общината ще работят фадрома, багер и самосвал на пътноподдържащата фирма.

Съветват се шофьорите да бъдат внимателни и да проверят  охладителната система на автомобила.  Желателно е антифризът да е издръжлив до минус 35 градуса, за да не се допусне замръзване на колата, тъй като може да се стигне до затваряне на пътищата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини