Операция "Шок" в столичен мол. Вестниците в събота

„24 Часа": Данъците ни ще са като в ЕС, но след въвеждане на еврото
България твърдо ще участва в подписването на пакта за финансова стабилност в ЕС. Това реши Народното събрание по предложение на трима депутати от ГЕРБ - Менда Стоянова, Моника Панайотова и Доброслав Димитров.
Парламентът обаче постави две условия за присъединяването ни към европакта - да не плащаме вноски в подкрепа на еврото и да не хармонизираме данъците си с тези на останалите страни в ЕС. Тези ограничения обаче ще отпаднат след присъединяването на България към еврозоната и замяната на лева с евро като официална валута.
"Няма да участваме в договорки за данъчна хармонизация и няма да плащаме такса вход", зарече се пред депутатите вицепремиерът Симеон Дянков.

„Дума": С близо 10% се е повишило потреблението на електроенергия
Заради студа с близо 10% се е повишило потреблението на електроенергия през последните два дни, съобщиха от електроенергийния системен оператор. С около 400 мегавата е скочил минималният товар на системата около 5 часа вчера сутринта. На 26 януари, в 5 часа, е отчетено потребление от 4600 мегавата, а максималният товар в системата, който е отчетен в 19 часа, е бил 6550 мегавата. Цялото потребление на 26 януари е било 134 милиона kWh. За 27 януари очакваният пик в товара на ЕЕС е за 6600 мегавата.
В системата има осигурени достатъчно мощности предвид очакваните ниски температури и по-високо потребление на електроенергия. Включени са допълнително два блока - един в ТЕЦ "Марица-изток 2" и ТЕЦ "Eй И Ес Гълъбово", има и достатъчно водни запаси.
 
„Новинар": Полковник стана бригаден генерал и оглави разузнаването
Правителството предложи на новия президент да издаде указ, с който да назначи за и. д. шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Драгомир Димитров. Росен Плевнелиев подписа веднага, след като още преди два дни договори това с премиера.
Тогава Бойко Борисов обяви, че досегашният началник на службата Кирчо Киров, който я оглавяваше 9 години, ще бъде сменен заедно с двамата си заместници Людмил Ангелов и Звездомир Пенков.
 
„Стандарт": Оправдаха Цонев и за "Терем"
Бившият министър на отбраната Николай Цонев бе оправдан от Софийския апелативен съд за длъжностно престъпление.
Цонев е подсъдим за това, че като военен министър, управляващ правата на едноличен собственик на дружеството "Терем", се е разпоредил с целиви средства не по предназначение. Според обвинителния акт Цонев е увеличил капитала на "Терем" с 38 млн. лева, без да се изплатят необходимите отчисления на държавата в размер на 50% от средствата. По този начин е позволил постъпилите в дружеството финансови средства да останат в "Терем", вместо да се изплатят като дивидент за държавата.

„Труд": Операция "Шок" в столичен мол
Издирван с европейска заповед е задържан в МОЛ-а на „Цариградско шосе" в рамките на операция „Шок", съобщи директорът на СДВР комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".
При задържането му Стефан Кленовски е бил със съпругата си и децата си и не е употребена сила, уточни комисар Йорданов. Мъжът е бил изведен навън.
„По силата на европейска заповед лицето е обявено за издирване в рамките на операция „Шок", която се проведе миналата година. Това е едно от лицата, което успя да се укрие. В момента на задържане лицето е било с фалшиви документи - с негова снимка, но други имена", коментира още директорът на СДВР.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини