Новият сняг в Смолян гони половин метър- навсякъде само с вериги

Новата снежна покривка в Смолян вече подминава 40 см., Мадан и  няколко села в община Смолян, Баните и Мадан са без ток, колите само с вериги и то при особена необходимост от пътуване -така осъмна тази сутрин не само областният град, но и всички села в общината.
Силен снеговалеж от снощи обхвана територията на цялата област. Снегът е тежък и мокър, а новата покривка е между 20см. и 40 см.
Заради мокрия сняг има множество паднали дървета и счупени клони, както и проблеми със електроснабдяването, в Смолян токът спря за час между 8ч. и 9ч., след което продължи да спира и прекъсва за 15- тина минути в различните квартали и непрекъснато има токови удари.
По данни на електроразпределителното дружесто без електричество към 07.00 часа са 8 села в общините Баните и Мадан. Работи се по остраняване на авариите в селата Катраница, Босилково, Средногорци, Рустан, гр. Мадан и село Две тополи, Ловци, Арда.
Въведени са следните ограничения – всички автомобили трябва да са с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета.
Задължително с вериги се осъществява и движението в Смолян, общините Чепеларе и Мадан.
18 машини на фирма „Титан Клинър” работят за разчистване на общинската пътна мрежа в Смолян. Почистени са главните улици, както и около 80% от второкласните улици, съобщават от снегопочистващата фирма
 Третостепенната пътна мрежа ще се почисти на по-късен етап.
Призовават се гражданите днес да не излизат с автомобилите си, ако това не е наложително. Пътят към село Мугла е проходим, като след Затворническо общежитие е трябва да се движат коли само с висока проходимост.
В цялата област е засилено полицейското присъствие, като не се допускат автомобили без вериги в проходите.



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини