Отново обилни валежи в Смолянско до петък

Тридневни снеговалежи се очакват в Смолянско. Това показва метеорологичната справка, получена в снегоподдържящятя фермя “Титан Клинър”.

Очаква се снегът да завали днес след 17.00 часа, като до вечерта ще се оформи нова снежна покривка – между 5см. и 10 см. Снеговалежите ще продължат утре, като снегът ще вали до обяд в четвъртък.

Прогнозира се увеличение на снежната покривка нови над 25см., което отново ще усложни пътната обстановка в областта.

Заради очакваните тежки метеорологични и пътни условия се вземат всички мерки, за да не се допусне блокиране на общината. В базата на “Титан” има достатъчни количества пясък, сол и гориво.

Отстраняват се авариите по машините, тъй като в следващите три дни ще работят непрекъснато. Изготвен е график за работа, като всички шофьори и служители по чистотата са на разположение по всяко време на денонощието.

В момента приоритетно се извозват отпадъците от селата и Пампорово, за да не се допусне натрупване на боклуци. Екипите са работили през цялата нощ.

Три машини са в готовност да за почистване на пътя към село Мугла, който е най-рисково от затрупване.

Осигурено е дежурство и на телефона на фирмата 6 22 98, на който гражданите могат да подават  сигнали. От “Титан Клинър” съветват жителите и гостите на Смолян да са изключително внимателни и да не предприемат пътувания по време на силния снеговалеж.

Задължително носете вериги със себе си и спазвайте въведените ограничения. По възможност не паркирайте по пътните платна, тъй като така се затруднява почистването на улиците.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини