С вериги към Мугла и Турян, няма затворени пътища

Четири машини работят за опесъчването на общинската пътна мрежа в Смолян.

Екипите са по улиците от 03.00 часа тази нощ. С пясък и сол са обработени около 90% от улиците в града. Снегорин продължава работата по разчистване на пътя към село Мугла. Две машини чистят направлението към Турян и село Пещера. Пътуващите към трите селища трябва да са задължително с вериги, а товарните автомобили- без ремаркета и полуремаркета.

През изминалата нощ в „Титан Клинър” не са постъпвали сигнали за непроходими пътни участъци и блокирани автомобили. Всички сигнали, получени от граждани са проверени и там, където се е наложило е изпратена техника.

Допълнително днес ще се обработят улиците и дворовете към смолянските училища и детски градини.

Над 2м. е снежната покривка по високите части на смолянското село Мугла.

Заради силния вятър постоянно се образуват преспи, които се разчистват своевременно от два снегорина на пътно - поддържащата фирма „Титан Клинър”.

Пътят е проходим при зимни условия, като всички автомобили трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета.

Препоръчително е след затворническото общежитие да се движат автомобили с висока проходимост. Най-много навявания се образуват в района на връх Новак, в местността „Паметника” и „Зелените бараки”. Разчистването на шосето продължи през цялата нощ. Мобилни екипи снабдяват на място машините с гориво. На място става и смяната на шофьорите.

Пътят е  проходим и не се е стигало до затваряне, а след спиране на снега верижна машина Т-130 ушири пътното платно.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини