Пътната обстановка в Смолянско се нормализира-веригите остават в цялата област

Пътната обстановка в Смолян се нормализира, а централните улици в  града са почистени до асфалт, съобщават от пътно-поддържащата фирма.

 Продължава работата на екипите на „Титан Клинър” за разчистване на второстепенните и третостепенни улици в града от получената киша.

Лично директорът на фирмата Христо Христов инспектира работата на екипите като обходи  общинската пътна мрежа в града.

Няма непроходими улици след 15.00 часа започна осоляване, тъй като според синоптичната прогноза температурите ще паднат до минус 2 градуса.

Целта е да се избегнат заледявания.

Пътят до село Мугла е почистен и проходим, като автомобилите трябва да са задължително с вериги. Междувременно са доставени още 200 тона сол за поддръжка на пътната мрежа в следващите дни. Създадена е добра координация с местната и централна власт в Смолян.

Поддръжката на пътната мрежа следят лично зам.-областният управите инж. Чавдар Фурлански и зам.-кметът на община Смолян арх. Георги Даскалов. Периодично двамата управници се информират за работата на екипите и подават сигнали.  Улицата до гробищния парк „Беклийца” е почистена, снегорин ще пробие пътя и до гробищния парк в квартал „Каптажа”. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини