Нови снеговалежи се очакват в Смолянско

Нови снеговалежи се очакват в Смолянско в събота и неделя, съобщиха от снегоподдържащата фирма в общината "Титан Клинър". Според прогнозата, получена в базата фирмата, валежите ще започнат тази нощ и с временни спирания ще продължат до неделя. Очаква се нова снежна покривка, с дебелина около 15-20см.

 В тази връзка фирмата започна подготовка за работа при усложнени метеорологични и пътни условия.  Заредено е достатъчно количество нафта, очаква се до края на деня доставка на 200 тона сол и 300 тона пясък. Инертни материали и гориво са раздадени и на подизпълнителите, които почистват определени пътни участъци с договори към „Титан“.

Изготвен е график с дежурства на шофьори, които ще почистват и опесъчават общинската пътна мрежа през  нощта.

Дежурен ще приема сигнали и на телефона на фирмата 6-22-98.

От „Титан Клинър“ призовават гражданите да следят прогнозата за времето и да спазват ограниченията, които се въвеждат от контролните органи.

Отправя се и молба жителите на областния град да разчистят малките улици от паркирани автомобили. На много места в града има леки коли, които поради авария не са в движение, но са оставени на пътното платно, пречейки за неговото почистване.

Авариите в снегопочистващата техника са отстранени.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини