Милиони ще бъдат загубени за туризма заради спирането на тока и водата в някои от зимните курорти, смятат от бранша.

Според председателя на Българската туристическа камара доц. Цветан Тончев, вероятно ще се наложи да бъдат връщани пари на туристи, които са си тръгнали заради липса на условия за почика.
Зависи кой как е сключил договора. Ако е с туроператор, туроператорът трябва да му върне парите и после да си ги иска от хотелиера. А пък хотелиерът трябва да си ги иска от енергото и от ВиК, каза той.
Данните са, че над 1000 души са си тръгнали от Чепеларе, където заради липсата на ток и вода почти не са останали туристи.

Пампорово са напуснали около 4000-5000 туристи.

В Боровец проблемите с тока са били по-краткотрайни, за часове и там са решили да си тръгнат малко хора, които са почивали за уикенда.
Иначе има интерес към България като дестинация за ски и зимен туризъм. Днес такъв е проявен от румънския туристически бранш за изпращане на няколко групи. Има и от Македония, от Гърция, но това накара нашите хотелиери и туроператори да предложат много ниски цени.

Имаме цени и по 12 евро, а калкулацията е най-малко 25 лева на ден.

"Лошо е съчетанието на икономическата криза с природна криза. Винаги в началото започваме зле, а в края се отчита, че сезонът е бил добър, надяваме се и сега да е така", каза Тончев.
 

Източник: www.infotourism.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини