Социалистите в Смолян поздравиха Валя Балканска за юбилея

Областният и общински съвет на БСП поздравиха голямата родопска певица Валя Балканска по случай 70-годишният й юбилей. Поздравителен адрес, цветя и бутилка червено вино от името на областния лидер на партията Дора Янкова поднесе общинската съветничка от левицата Рабие Кьосева, която гостува на именитата певица. През целия ден Валя посреща гости, както и стотици поздравителни адреси и телефонни обаждания от целия свят. Скромна както винаги, космическата певица си пожела здраве и щастие, и Господ да й помага. Валя си пожела 2012г. да бъде плодородна и добра за целия свят и благодари за хубавите пожелания на всички свои приятели.

Валя Балканска разказа за своя живот, за успехите и неволите си. За нея най-голямото щастие е да види радост в очите на публиката си. В поздравителния адрес на БСП до певицата се казва: ”Юбилеят на световна звезда като Валя Балканска, се превръща в личен празник  на всеки родопчанин, на всеки българин, който по един или друг начин се е докоснал до нейният глас и личност.

Не само  защото е една от най-известните българки по света, но  и като човек, ангажиран с проблемите на обществото, запазването и развитието на фолклора и родопските традиции. Валя е един велик българин на нашето съвремие, удостоен и с най-високата титла – Почетен гражданин на Смолян. Рядко в наши дни има  имена, които се произнасят  с толкова обич и се превръщат в символ. Десетилетия Валя е  посланик на доброто и чистото в Родопите и не случайно нейният глас е избран да търси други цивилизации във Вселената. Днес, когато тя празнува своя юбилеи трябва да кажем, че без нейният глас, без нейната личност  фолклорът ни няма да бъде същият. Тя е част от нашата  история, от културно-образователната  идентичност на Смолян.На днешния празник й пожелаваме да бъде силна, устойчива, здрава!  Да носи гордо своята мисия и да продължи да ни радва с нови и нови успехи и да доживее мигът, в който родопската й песен ще достигне нови народи и разум! На Многая лета!”, пише в адреса, подписан от Дора Янкова.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини