Екскметът на Смолян Дора Янкова пред Росен Петров:

 „Всичко направено от мен в последните осем години за Смолян е добро”, каза в предаването „Нека говорят с Росен Петров” по БТВ областният председател на БСП – Смолян Дора Янкова. Тя участва в рубриката „След края на властта” и отговаря на въпроси, свързани с работа й като кмет на село Момчиловци, община Смолян и председател на Сдружението на общините в Република България.

Като своя най-голяма грешка Янкова отчете „стоенето отзад” като режисьор, който прави нещата да се случват без да застава под светлините на прожектора.

 „Аз бях добрия режисьор и стоях отзад. Може би трябваше да отрежа над 200 лентички за всички хубави обекти и проекти, които се случиха в общината, защото хората оценят и харесват дребните неща, тези които се виждат и пипат с ръце”, коментира Янкова. Тя каза още, че когато човек не е в прожекторите и пред камерите, трудно може да се обясни работата на кмета, писането на проекти, защитаването им в София, безсънните нощи. За друга своя грешка Янкова изтъкна мащабното мислене, насочено към реализиране на мащабни проекти- главно в инфраструктурата.

На въпрос какво е да си кмет 15 години тя заяви, че преди всичко това е голяма отговорност. За най-тежък момент като кмет на Смолян, бившият кмет на общината определи наводнението през 2005г., когато Смолян бе разрушен на много места. „Много е тежко да гледаш как водата тече и носи животни, автомобили, руши домове и пътища, а да гледаш как се руши нещо, което си строил е много тежко”, коментира тя.  Янкова каза още, че не се притеснява от факта, че е била член на БКП и в последствие на БСП. „За 20 години преход БСП се доказа като най-демократичната партия в България, партия, която уважава личността, справедливостта, партията, която води социална политика”, коментира тя. Според нея мандата на Станишев е бил силен и успешен, въпреки коалиционното правителство, и се доказал като можещ лидер, и не случайно е бил избран за председател на ПЕС.

Според Дора Янкова БСП трябва да продължи и със Сергей Станишев, и с Георги Първанов, защото и двамата са можещи и дейни, а кой от тях ще бъде избран за председател на партията, ще реши конгресът. На въпрос, кои са пропуските в правителството на ГЕРБ Янкова отговори, че това е липсата на подкрепа към местните власти и регионална политика. Колко богата е напуснала властта, попита Росен Петров:

„Богата с приятелите си, успехите и любовта на хората. Имам приличен дом, лек автомобил, а прехраната си изкарвам със заплата от „Позитано” 20, която е като тази, която получавах като кмет”,обобщи Янкова.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини