Депутатка от Смолян забравя да обяви ягуар в публичния регистър

Депутатката от ГЕРБ Даниела Дариткова е пропуснала да декларира ягуара на съпруга си.

Името й е в списък със 167 политици и магистрати, за които Сметната палата съобщи, че не са подали пълна и изцяло достоверна информация за имуществото си пред публичния регистър за 2011 г. Данните за тях ще бъдат изпратени на Националната агенция за приходите за ревизия.

От списъка става ясно, че пропуснатият от Дариткова ягуар е модел ХЖ, но е купен употребяван. Проверка на "24 часа" показа, че той е производство 2009 г. и цената му варира от 153 700 до 271 000 лв.

Колегата на Дариткова в парламента Николай Рашев от ГЕРБ е забравил да декларира, че е придобил "Ауди А 6 Авант", който след това е бил отчужден. Депутатът от БСП Димитър Горов пък е пропуснал да съобщи лизинга си за "Шевролет Круз". Независимият Камен Петков, който неотдавна напусна "Атака", не е споменал придобиването на 1/3 идеални части от поземлен имот от 569 кв. м в София.

Сред подалите некоректни данни няма министри, но има зам.-министри, съдии, кметове и високопоставени шефове на ведомства. Членът на надзорния съвет на Националния осигурителен институт Елка Тодорова например е забравила да посочи 137 000 лв. вземания от физическо лице.

Вече бившият зам. - министърна правосъдието Жанета Петрова е пропуснала да посочи пред Сметната палата, че нейният съпруг е придобил дялове в дружество "Мареа" ООД.

Олег Недялков от управителния съвет на БНБ не е съобщил купуване на дялове в новоучредено дружество "ВИГО СТАР ЕСТЕЙТ" ООД, както и че съпругата му е придобила правото на строеж за еднофамилна жилищна сграда върху 141,55 кв. м и разгърната площ от 268,74 кв. м в район “Банкя”.

Константин Тилев от Комисията за регулиране на съобщенията пък е скрил покупката на апартамент от 94 кв. м с гараж в София.

Новият кмет на Пловдив и бивш областен управител Иван Тотев не е посочил "Хюндай Купе", взет на лизинг от съпругата му. Преизбраният кмет на Созопол Панайот Рейзи забравил, че е придобил чрез съдебна делба половината от поземлен имот от 500 кв. м с вилна сграда от 90 кв. м в курорта Боровец. Той е станал собственик и на 1/2 от три имота в регулация от 8775 кв. м, 7786 кв. м и 7786 кв. м в Бургаска област. Освен тях Рейзи не е декларирал и моторна рибарска лодка Сз и лек автомобил "Опел".

Кметът на Велинград Иван Лебанов укрил от Сметната палата покупка на общинска земя от 492 кв. м, отредена за жилищно строителство в града.

Досегашният зам.-кмет на Балчик Митко Петров е замълчал, че естанал собственик на близо 30 дка в с. Видно, община Каварна, два имота с обща площ 1 090 кв. м в с. Гурково и придобиване чрез доброволна делба на имот от 30,164 дка в с. Змеево, община Балчик.

Иван Димов, съдия от окръжния съд в Сливен, не е декларирал лизингово задължение за "Волво ХЦ 60" и че жена му е купила имоти от 38 дка в с. Кипилово, общ. Котел, както и вземания към ЕООД в размер на 91 810 лв.

Съдията Емануил Еремиев от апелативния съд в Търново не е съобщил за имот от 780 кв. м заедно с къща, лятна кухня и гараж в гр. Дебелец. Членът на ВСС Георги Шопов не декларирал, че съпругата му е купила 279 акции в дружества в чужбина

Съдията от административния съд във Варна Марияна Бахчеван също не е казала за дялове на съпруга си - в новоучреденото дружество "ЕСПЕРО-2000" ООД. Колегата й Николай Ненов не декларирал 1000 кв. м, купени от жена му във Варна.

Съдийката Райна Стефанова от Петрич премълчала, че съпругът й има вземания към фирма за 150 000 лв.

Виолета Михайлова от Софийската районна прокуратуране е казала, че съпругът й си купил "Ауди 80". Руско Карагогов, прокурор от ВКП, не е декларирал лизингово задължение за "Хюндай И 30".

Диана Гутева Павлова, директор в ДАНС, не декларирала доходи на съпруга си от друга стопанска дейност за 10 924 лв.

Източник: 24часа

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини