Остава сложна пътната обстановка в Смолянско заради снега

Остава усложнена пътната обстановка в Смолянско, съобщават от пътноподдържащата фирма „Титан Клинър”. Пътят до село Мугла още е затворен от лавини и паднали дървета, както  и  счупен електрически стълб.. Стълбът с тежест около 1 тон е за високо напрежение и е паднал непосредствено след тунела, повличайки дървета и камъни на шосето. Днес следобед свлачището е разчистено, но пътят е отворен и проходим до затвора, сметището и местността „Зелените бараки”, след което могат да се движат само високопроходими автомобили, задължително с вериги. 24- часа продължава работата на двете машини, които се опитват да пробият пътят до високопланинското село. Въпреки това преспите, надвишаващи 120см. все още не могат  да бъдат разчистени.

Снежната покривка в района е достигна 130см., цялото трасе е осеяно с паднали от мокрия сняг дървета, а екипите са оборудвани и с моторни резачки, разчистват падналите дървета.

Заради авария без ток бяха село Мугла, както и района на затворническото общежитие. Труднопроходими остават и проходите Рожен и Пампорово и Превала, задължителни са веригите , а товарните коли да са без ремаркета и полуремаркета.

Около 22 часа в петък в Пампорово са закъсали поне десетина леки коли, пътували без вериги. Сред тях и група турски туристи. На прохода Рожен към час преди полунощ са закъсали 4 ТИР-а, а полицията целият ден в събота регулира движението и не допуска преминаване без вериги.

С изтеглянето на закъсалите автомобили са ангажирани екипи на пътноподдържащите фирми.  В Смолян работят 10 машини. Основно се почистват и опесъчават централните и второстепенните улици. 

Снегорин на „Титан” измъкнал от преспите два аварийни екипа на електроснабдителното дружество EVN, закъсали в околностите на връх Новак след отстраняване на авария. Четиримата служители са добре и не замръзнали благодарение на пълния с гориво резервоар.

През цялата нощ за почистването на улиците в областния град работиха 10 снегорина и пясъкоразпръквачки. Централните градски улици са почистени до асфалт, хвърлени са и значителни количества сол. Почистени от сняг са и около 90% от второстепенните улици, твърдят от Титан Клинър”, от където обещаха до края на деня да се обработят и третостепенните улици. В Смолян пътната обстановка бавно се подобрява. Централните улици са почистени до асфалт, проходими са и второстепенните улици. Четири екипа обработват третостепенните улици в кварталите Смолян, „Каптажа” и Райково. От сутринта в „Титан Клинър” са получени над 20 сигнала на граждани, на които е оказана помощ.. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини