Клошари хвърляли камъни по служители от „Чистотата” в Смолян

Бездомниците, които ровят из градските кофи за боклук са станали агресивни и вече нападат с камъни служителите на фирмата „Титан Клинър”, която поддържа пътищата и чистотата в града. Клошарите се държат и изключително лошо със служителите по чистотата, които отиват да съберат разпиления отпадък и дори ги замерят с камъни, оплакват се от фирмата.

За такова нападение над служителка вече има подаден сигнал в полицията, а един от бездомниците е посетил за кратко местното РПУ.  

След редица сигнали на възмутени граждани за разпилени боклуци по улиците, от фирмата направили проверка, след която се оказало, че местните събирачи на вторични суровини  ровят из чувалите със смет и разхвърлят боклуците в търсене на „ценни  находки”, от които да изкарат някой лев.

От началото на годината има редица случаи на разпилени отпадъци в различни части на града, за които се подават сигнали във фирмата от граждани и институции, които питат, защото има замърсени зони.

Вандалските прояви не само загрозяват околната среда, но и бъркат в джоба на фирмата, която прави допълнителни разходи, за да ги събира. Оказало се обаче, че това е дело на местните бездомници,които на връх Нова година бяха подредили върху снега на тротоара всевъзможни предмети.. На 1 януари минувачите по бул. «България» край кръстовището над магазин «Георг» видяха и пръснати навсякъде битови отпадъци, а днес имаше нов случай.

В днешниата боклукчийска история клошар беше извадил от контейнерите телевизор, маса за гладене и чадър. Цялата зелена зона пък беше осеяна с всевъзможни отпадъци, коментираха от «Титан Клинър», за което също е уведомена полицията.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини